את בית אמריקה תכננו אריה שרון ואלדר שרון (בהשתתפות מקס טינטנר בשלבי התכנון הראשונים) עם ג׳ורג׳ פרל ומשה קלטר, שהיו אחראים על הפרויקט במשרד. בסוף שנות ה-50 הקימה עיריית תל-אביב ועדה בראשות מהנדס העיר באותה תקופה, משה (רויטמן) עמיעז, והאדריכלים יצחק פרלשטיין, אברהם יסקי ואריה שרון, כדי לקבוע אזור למרכז עסקים ראשי חדש (מע״ר) לעיר המתפתחת מזרחה. היועצים קבעו לשם כך שטח של 12 דונם בפינת שדרות שאול המלך ורחוב ויצמן, שיתפקד ככיכר המשלבת מסחר ועסקים, תרבות ומגורים.
את הכיכר עצמה תכננו שרון ושרון בשיתוף עם משרד האדריכלים רכטר-זרחי. הם בחנו כמה אופציות למיקום הבניינים בכיכר, כאשר בחלקן הכיכר מוגבהת מעל מפלס הרחוב ועליה ניצבים כמה מגדלים. בסופו של דבר תוכננה כיכר שחלקים ממנה במפלס הרחוב וברחביה ארבעה בניינים: בית אסיה (בתכנון מדרכי בן-חורין, נחנך ב-1979), בית IBM (בתכנון אברהם יסקי, נחנך ב-1979), בית אירופה (גם הוא בתכנון אברהם יסקי עם יעקב גיל ויוסי סיון, נחנך ב-1986) ובית אמריקה.
הבניין הראשון שנבנה בכיכר, בצדה הדרומי, היה בית ישראל-אמריקה (שמו שונה לאחר מכן לבית אמריקה), שיזמה לשכת המסחר ישראל-אמריקה לקידום יחסי המסחר בין המדינות. שרון ושרון ביקשו, מצד אחד, בניין שיהיה קשור לכיכר בקומות המסד שלו, ומצד שני יקנה תחושה של מגדל גבוה ורם. אלדר שרון חקר את המעטפת בסקיצות רבות והציע אופציות שונות ליצירת בניין נישא כזה, שבה-בעת מעניק צל ונוחות בחלליו הפנימיים.
על בסיס מחקרו זה תכנן אלדר שרון קומת כניסה בעלת חלל כפול הנפתח אל הכיכר, שמעליה מיתמרות 12 קומות של משרדים (עם מועדון ומסעדה בקומה העליונה), כל קומה בשטח 576 מ״ר (24×24 מ׳), עם מערכת תנועה (מעליות וגרמי מדרגות) בליבת הבניין הקונסטרוקטיבית. מערכת הקונסטרוקציה האנכית הושלמה על-ידי ארבעה עמודים בפינות המגדל, שתוכננו כיחידה של קירות מזוגזגים המדגישה את הממד האנכי של הבניין. בין העמודים נמתחו קורות אופקיות ששימשו אף הן בנשיאת משקל הקומות.