בית ההבראה כינרות בטבריה תוכנן על-ידי שרון ושרון, בהשתתפות הרולד רובין, בהזמנת קופת חולים כללית, שביקשה להגדיל את קיבולת האירוח בבתי ההבראה הפופולריים שלה. ראש ענף ההבראה, יצחק קדמן, יזם הקמה של כמה בתי הבראה חדשים חרף היותם ענף לא רווחי, כפרויקט חברתי בשירות חברי הקופה ואזרחי ישראל.
כינרות היה בית ההבראה ה-16 במספר שהקימה קופת חולים. שרון, שרון ורובין תכננו בניין בן 110 חדרים עם 220 מיטות, לאירוח כ-7,000 מבריאים בשנה, שהגדיל את קיבולת האירוח בבתי ההבראה של קופת חולים בעשרה אחוזים (ל-70 אלף נופשים בשנה). בימי החורף ייעדה הקופה את כינרות לחולים הזקוקים לדיאטה מיוחדת וכאלה שיעשו שימוש באתרי המרפא של האזור, דוגמת מעיינות חמי-טבריה שהיטיבו עם הלוקים בדלקת פרקים שיגרונית או מכאבים בלתי מוגדרים – ואילו בחודשי הקיץ התארחו בו משפחות עם ילדים שביקשו לנפוש בכינרת.
הבניין מורכב מכמה חלקים: חדרי האירוח ממוקמים בשבע הקומות המרכזיות, שיצרו את החזית הסטרוקטורליסטית המרשימה של הבניין. החדרים בכינרות היו מפוארים במונחי התקופה – ודאי בהשוואה לבתי ההבראה של שנות ה-50 – עם שירותים בכל חדר ומיזוג אוויר, ונתנו ביטוי לעמדת מי שביקשו להשוות את התנאים בבתי ההבראה לאלו שבבתי מלון. גם בריכת השחייה ואולם הקולנוע שהוקמו במתחם שיקפו גישה זו. בקומות המסד מוקמו חדרי אוכל, אולמות מופעים, חדרי הרופאים והאחיות, אולם לטיפול פיזיקלי ושיקום, ומכון לריפוי בבוץ עם 18 תאים פרטיים. בבית הבראה זה הותקנה מערכת משוכללת לטיפול בבוץ, שפעלה ללא מגע יד אדם. כיום שוכן בבניין מלון המלך שלמה.